Goede zorg rond babyverlies is belangrijk .

De wereld van ouders staat compleet stil als het meest ondenkbare gebeurd. Voor jou als liefdevolle zorgverlener is het hartverscheurend om te zien en voelen hoe ouders in dit grote verlies en verdriet in moeten gaan.  De zorg die geboden wordt aan deze ouders en naasten rond het verlies en afscheid is van essentieel belang. Jullie als zorgverlener of instelling kunnen verschil maken. Goede zorg kan het intense verdriet en pijn dat bij babyverlies komt kijken niet wegnemen. Echter kan zij wel zorgen voor een fijne begeleiding, steun, verzachting of een ‘positieve’ ervaring.

Het verlies van een baby raakt ouders op verschillende lagen, verleden, heden en toekomst. Het begeleiden van ouders kan ook voor zorgverleners intens verdrietig en moeilijk zijn, een rol die zorgvuldigheid en respect vraagt.

De Phéron Memory Box kan zorgverleners ondersteunen om ouders (nog) beter te begeleiden kort na het verlies. Het maken van tastbare herinneringen, geïnspireerd raken en getriggerd worden draagt voor ouders en naasten bij aan de sociale geboorte. Herkenning en erkenning van het bestaan van hun geliefde baby.

Stichting Phéron heeft hierom de Phéron Memory Box gecreëerd en biedt deze aan om de nazorg rond babyverlies nog beter te kunnen begeleiden. 

De Phéron Memory Box

Iedere box wordt met liefde en zorgvuldigheid samengesteld en kosteloos aangeboden aan ouders. Wat kunnen ouders onder andere met behulp van de Phéron Memory Box?

♥ Een voet- en of handafdrukje in zacht klei maken

♥ Een voet- en of handafdrukje op papier maken

♥ Een haarplukje of iets anders dierbaars bewaren in een transparant buisje

♥ Iets dierbaars bewaren in het harten bewaardoosje

♥ Een foto van je geliefde baby in een lijstje plaatsen

♥ De waxinelichthouder op een “fijn” plekje neerzetten en een kaarsje aan steken

♥ Een identieke handgemaakte knuffel voor jezelf bewaren en eentje bij je baby neer leggen

♥ Een Quick Reference Card lezen met hierop een korte beschrijving wat je kunt doen na babyverlies om tastbare herinneringen te maken

♥ Een hart, ster of vlinder accessoire vinden als troostitem

♥ Een kaart met een gedicht lezen

♥ Informatie vinden

 

Aanvraag Phéron Memory Box

De box wordt alleen onder begeleiding via zorginstellingen of besloten stichtingen aan ouders aangereikt. Dit kan voor de geboorte (als de ouders zelf de herinneringen wensen te maken) of na het verlies samen met de zorgverlener. Iedere zorgorganisatie én gezin in Nederland kan in aanmerking komen voor deze vorm van nazorg. De Phéron Memory Box wordt kosteloos aangeboden aan ouders.

Momenteel maken 28 ziekenhuizen verspreidt over Nederland en één kraamzorgorganisatie dankbaar gebruik van deze vorm van nazorg. Daarnaast wordt de Phéron Memory Box momenteel ook uitgereikt via Still Fotografen van Stichting Still via een dankbare samenwerking.

Ziekenhuizen kunnen zich inschrijven via het aanvraagformulier. In verband met de COVID-19 problematiek hebben wij momenteel niet genoeg financiele ruimte om nieuwe ziekenhuizen te ondersteunen. Wij nemen echter wel aanvraagformulieren in behandeling zodat wij, zodra dit kan, jullie kunnen steunen. Na het invullen van het aanvraagformulier zal er binnen twee weken per mail contact opgenomen worden.

Voor het realiseren van de Phéron Memory Boxen is Stichting Phéron geheel afhankelijk van giften, donaties en sponsoren. 

 

Onze impact.

Phéron Memory Boxen geschonken sinds 2016

ziekenhuizen maken danbaar gebruik van deze vorm van nazorg

gezinnen in nederland ontvangen momenteel de box

Vrijwilligers helpen ons bij het haken van de knuffelduo's

Aanvraagformulier.

 

 

1 + 10 =